torsdag den 9. august 2012

Åbning af Sydhavn StationDen 17. August 2012 inviterer kunstudstillingsstedet ”Sydhavn Station”, der ligger på  Sydhavn Station, til en åbningsfest og en udstilling. 

Åbningsudstillingen hedder ”Sommer” og er kurateret af Anne Skole Overgaard.
(se særskilt pressemeddelelse)

Festen hedder  ”Sommerfest”,  og varer længe.  Det starter kl. 17.Om Sydhavn Station:
I nogle uprætentiøst hverdagsagtige og ukunstlede kontorlokaler, midt på Sydhavn Station åbner 10 kunstnere med forskellig baggrund og forskellige praksisser, et udstillingssted for  samtidskunst.

Der er tale om et sagligt udseende lokale på 50 m2 hvor vi kommer til at vise udstillinger af eksperimenterende og konceptuel karakter, i form af både solo- og gruppeudstillinger, digtoplæsninger, koncerter, performances, talks og events, af kunstnere fra ind- og udland.

Men det er ikke det hele, for udstillingsstedet råder også over 15 plakatstande på stationen, som vil være en fast del af udstillingsprogrammet, og dermed af hverdagsbilledet for de mange der dagligt kommer forbi stationen.

Om virkelighedens verden:
Vi forventer os meget af denne hverdagsagtige kulisse der, hvis man mener at kunst har et skær af uvirkelighed over sig, godt kan kalde ”virkelighedens verden”.

Det betyder dog ikke at vi nødvendigvis har tænkt os at være mere  hverdagsagtige eller mere banale end vi plejer, men forhåbentlig kan det vise sig at denne vedvarende platform, med tiden kan udfordre nogle kedsommelige forestillinger om ”hvem folk er flest”, ”hvad folk kan forstå ”og ”hvad folk vil ha’”- lige såvel som kunstnerne kan blive udfordret af den virkelighed der omgiver stedet.

Vi vil, i plakatstande, såvel som i udstillingsrummet skabe udstillinger der gerne skulle kunne udfordre både kunstnere, kunstpublikum, og uskyldige medmennesker.

Om hvem vi er:
Stedet er drevet af 10 kunstnere, som hedder alt fra CamillaRasborg til Thorgej Steen Hansen. Herimellem kommer der navne såsom, Anne Skole Overgaard, Ulla Hvejsel, Mette Juul, Sonja Lillebæk Christensen, Heidi Hove, Jens Axel Beck, Claus Ejner og Morten Jacobsen.

Vi kan forhåbentlig, med alle vores forskellige praksisser og erfaringer tilsammen skabe en udstillingsplatform, med masser af forskellige vedkommende udstillinger.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar