søndag den 15. december 2013


6 danske kunstneres rejsebøger genopdager verden 


Som den femte udstilling i serien The Piccadilly Exhibition Company udgives en serie unikke rejsebøger udført af 6 kunstnere. De beskriver hver et specifikt sted, og giver et originalt blik på hvordan vores omverden ser ud. Bøgerne tager os med til eksotiske steder som de Dansk-Vestindiske øer, Mount Fuji og Paris’ telefonbokse. 
Verden kan virke ganske lille, overskuelig og affortryllet igennem Tripadvisor og Lonely Planets systematiserede og brugervenlige perspektiv. Vi vil med Piccadilly # 5 sætte spørgsmålstegn ved dette gennem overraskende og genreudvidende bud på rejsebeskrivelser og rejsedokumentation.
Bøgerne er lavet af: Ditte Ejlerskov, Jesper Fabricius, Christian Yde Frostholm, Søren Lose, Anu Ramdas og Lil Wachmann. 
Udstilling, bøger og rejsemagasin
Bøgerne præsenteres ved en udstilling på Sydhavn Station. Her viser de seks kunstnere også supplerende værker og der er samtidig værker af den svenske kunstner Johan Furåker, der bidrager til publikationen The Piccadilly Line #5.
Denne udgivelse udkommer som et magasin, der fungerer som akkompagnement til både udstillingen og rejsebøgerne og blandt andet introducerer læseren til bunkerturisme , Baedekers klassiske rejsebøger, berlindigte, et postkort fra Transsylvanien, vandringer i DDR og en operasangers poetiske beskrivelser af hverdagens rejsekvaler med den offefantlige transport. Udgivelsen er skabt af kunstner Lasse Krog Møller.
Om Piccadilly-udstillingsrækken
The Piccadilly Exhibition Company har siden 2009 arrangeret en årlig udstilling på et nyt sted. I en farverig ramme og en stil inspireret af historiske udstillinger har udstillingerne forenet kunstnere af forskellige generationer. Til hver udstilling udgives også en publikation i serien The Piccadilly Line. The Piccadilly kurateres af kunsthistorikerne Kristian Handberg og Peter Ole Pedersen.

The Piccadilly Exhibition Company # 5: 
Rejsebogsserien The Piccadilly Expedition Company
SYDHAVN STATION – Udstillingssted for samtidskunst
ERNST KAPERS VEJ 1, 2400 KØBENHAVN SV
FERNISERING
TORSDAG D. 19.12. KL. 16-20


Åbningstider: 20.12.13-05.01.14
Torsdag-Søndag kl 13-17 (lukket den 26.12)
Udstillingen er støttet af: Kunstrådets Billedkunstudvalg, Københavns Billedkunstudvalg og Århus Kommunes Initiativpulje

For yderligere information og interview kontakt: 
Kristian Handberg, Mail: kbhandberg@gmail.com      Peter Ole Pedersen, Mail: pop@peterolepedersen.com
        Mobil: 20 65 11 58  Mobil: 22 55 02 15 


For mere om Piccadillys tidligere udstillinger se: http://peterolepedersen.com/curating.html


De seks rejsebøger


Fra udstillingens åbning


Søren Loses rejsebog: En beretning fra to rejser til Sankt Croix vises sammen med videoen Tales from Paradise


Søren Lose udforsker den gamle danske koloni Sankt Croix, der var centrum for slavehandel og sukkerproduktion. 


Loses værk viser de materielle levn af rejsen og de fortællinger, der omgiver den.


Rejsebøgerne udgives på forlaget asterisk [*] og kan erhverves for en særpris under udstillingen.


Anu Ramdas: Untitled, Collager på papir, 2013


Christian Yde Frostholm: Espaces Inutile, 2013
Videoprojektionen viser fotos af telefonbokse i Paris. Christian Yde Frostholms rejsebog har titlen Paris en brugsanvisning og forbinder erindringer og snapshots med tomme telefonbokse og forfatteren George Perec, der ikke kunne huske sin barndom.


Rejsebøgerne med Jesper Fabricius' serie Mount Fuji i baggrunden.Værker af Johan Furåker og Ditte Ejlerskov
Ditte Ejlerskovs malerier refererer til det tropiske Barbados og popikonet Rihanna, der kommer herfra. Værkerne knytter sig til Ditte Ejlerskovs rejsebog My Bajan Letters


Johan Furåker har den sære historie om "den patologiske turist" Albert Dadas som omdrejningspunkt for sin serie af malerier. Den franske gasværksarbejder var afhængig af at rejse, men kunne ikke huske sine rejser, som bragte ham på kryds og tværs gennem det 19. århundredes Europa.


Installation view af udstillingen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar