søndag den 11. januar 2015

Huse og træer af Anne Skole Overgaard

Fernisering fredag d. 9. januar kl. 17 – 21
Udstillingen er åben 10. jan – 8. feb.
Torsdag – søndag kl. 13 – 17.
Katalog udkommer søndag d. 8. feb. til finisage kl. 15 – 17.
Huse og træer fra et landskab i Norditalien gengives i maleri og træsnit. På Sydhavn Station vises det i tre forskellige typer rum, som hver har en særlig karaktér.
I s-togstationens forhal udstilles sorte træplader med udskårne træer i plakatholderne.
I udstillingsrummet hænger tynde papirvægge med træsnit som et kulisse-agtigt landskab.
I et lille rum hænger malerier af huse. Rummet har mørkgrønne vægge og minder om før modernismen og før de hvide udstillingsrum.Træsnit er aftryk lavet fra udskårne træplader. Anne Skole Overgaard har skåret silhuetter af en række træer i 15 plader, som hun har lavet aftryk fra på tyndt papir. Træpladerne udstilles i plakatholderne på stationen. Man går langs en række træer, som om der var et landskab i s-togstationens rum. Der er vinstokke og frugttræer. Det er et kulturlandskab, hvor jorden dyrkes.
Træpladerne hænger overfor stationens sædvanlige reklameplakater, men de skiller sig ud fordi det er et andet materiale. Træsnit er også en anderledes og gammel teknologi til tryk af billeder.Aftrykkene er lavet på lange baner af tyndt papir. I udstillingsrummet danner de et rumligt landskab af træer på sarte papirvægge der hænger ned fra loftet. Her kan man gå rundt imellem træerne, som om man kan gå ind i landskabet, men det virker som en kulisse eller en uvirkelig verden af skrøbeligt papir. Træpladernes årer og ”fejl” træder frem i trykkene. De minder om sære, uhåndgribelige landskaber, men samtidig også om billig krydsfinér, som billedet faktisk er et aftryk af. Værkerne pendler på den måde imellem at skabe illusioner af andre rum og så at være dét de faktisk er, træplade, afryk, papir, på det konkrete sted.


Det lille rum er intenst af farve, som en stærk kontrast til træsnittene. Malerierne er realistiske, med skarpe detaljer. Fokus er dog på de flade ting i billedet som husenes flade mure, der virker som et lille maleri i maleriet. En grå gavl er skallet af, pudset op og skjoldet af fugt. Den er omhyggeligt gengivet i et maleri som en komposition i grå, grønlige og brune nuancer. Det er stillestående billeder som har en både tom og fortættet atmosfære, som skyggen fra en ledning der falder på en mur.Udstilling og katalog er støttet af Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg
Udstillingen er støttet af Københavns kommunes Kunstråd
Tak til Statens Værksteder for Kunst for brug af grafikværksted

For yderligere information kontakt Anne Skole Overgaard  mail@anneskole.dk  tlf 28760454

Ingen kommentarer:

Send en kommentar