søndag den 24. maj 2015

Imitation af effekterUdstillingsstedet byder alle velkommen til en ny åbning i stationens lokaler og på forhallens plakater.
Denne gang gælder det gruppeudstillingen Imitation af effekter med nye værker af billedkunstnerne
Pernille With Madsen, Sonja Lillebæk Christensen og Camilla Rasborg.

Du kan se billeder fra udstillingen neden under teksten


Samlet for udstillingens værker ses både effekter af svimmelhed og forsøg på at undslippe.

F.eks. afsøger Pernille, i videoværket Fjernkontrol, afstanden mellem fingre og flyvende objekt, finmotorik og perception, når hun forsøger at levitere ved hjælp af drone og fjernbetjening. Ved at lade krop og kamera ophæve hinandens bevægelse mimer hun en ophævelse af tyngdekraften.

Fornemmelsen af at være hvirvlet ind i, og uløseligt forbundet med, den arv og det samfundslag man er født ind i, det er tematikken i Sonjas videoinstallation Arvesynden… jeg er en Judas! en klasseforræder! Her bringes udbrændt fundet gods i spil med et roterende kirkelofts kalkmaleri, hvor Judas selvmord er afbilledet. Sonja arbejder med mere eller mindre selvopfundne linjer mellem begreberne religion, samfundsklasser, oprindelse og identitet.

I Camillas videoværk Scener i lys og mørke bliver man ført rundt i en fortælling af korte poetiske skrækhistorier, der udspiller sig både ved højlys dag og i sovende tilstand. Vi bevæger os ind og ud mellem erindringsklip, sanseindtryk og efterdønninger på hændelser, der ikke synes at ville slippe sit tag. Denne bevidsthedsstrøm blandes på billedsiden med voyeurens blik, at betragte andre fra sit skjul, og med ringe optageudstyr og vintermorgenmørke foræres en kornethed og en mistænkelig effekt, der efterligner fortællingens spekulative, næsten fiktive islæt.

 Ideen med udstillingen Imitation af effekter er at gøre de metoder, æstetikker og holdninger, der hver især karakteriserer vores kunstneriske praksis, tilgængelige for hinanden. Ved at åbne op for kendetegn ved hinandens praksisser regner vi med at lave en udstilling, hvor værkerne på en måde filtres ind i hinanden og “fortsætter hinanden”.

I de 15 plakater muterer tre udsagn i en opløsende effekt hen over plakatrækken. I en stop-motion lignende bevægelse flettes udsagnene sammen og fader ind i hinanden. I den gentagende og lidt besværlige læsning af sætningerne dannes ny betydning mellem udsagnene.

Udstillingsstedet Sydhavn Station er et kunstnerdrevet udstillingssted beliggende i det tidligere billetkontor på Sydhavn S-togsstation, bestående af to udstillingsrum og 15 plakatstandere i forhallen.

Kontaktperson: Sonja Lillebæk Christensen tlf. nr. 50 420 772 / www.sydhavnstation.info

Udstillingen er støttet af Lokaludvalget Kongens Enghave og delvist Statens Kunstfond.
Udstillingsstedet Sydhavn Station
Ernst Kapers Vej 1
København SV.
Udstillingsperiode 30. maj - 28. juni 2015
Åbent tors.-søn. kl. 13-17.
Plakaterne kan ses døgnet rundt i forhallen.
Arvesynden… jeg er en Judas! En klasseforræder!
1 kanals videoprojektion, roterende motor med lamdaprint på væg (kalkmaleri af Judas selvmord fra Fanefjord Kirke, Møn).
4:36 min. loop
Fundet objekt 1
(afbrændt knallert fra Tippen, Sydhavnen, København, lecablokke fra min have).
Fundet objekt 2
(afbrændt rødgran (tror jeg) på fod fra Mindelunden ved Ryparken, Hellerup).
Sonja Lillebæk Christensen, 2015.

Arvesynden… jeg er en Judas! En klasseforræder! af Sonja Lillebæk Christensen, 2015.
og i baggrunden
Fjernkontrol af
Pernille With Madsen, 2015
 
 
Fjernkontrol
Video loop 1:50 min.
(Droner, drone attrap og digital støj fra interferens mellem tre 2.4 Ghz signaler)
Pernille With Madsen, 2015


Scener i lys og mørke
Installation bestående af 14” billedrørsfjernsyn, mørklægningstekstil, reol fra død mands lejlighed og skammel.
Video 7:30 min.
Camilla Rasborg, 2015


Plakatfrise
15 plakater
printIngen kommentarer:

Send en kommentar