søndag den 19. juni 2016

Bogreception: Cindys vugge af Grzegorz Wróblewski

Fredag d. 1. juli kl. 17 - 21  er der bogreception for digtsamlingen Cindys Vugge af Grzegorz Wróblewski udgivet af Biblioteket Øverste Kirurgiske.Grzegorz Wróblewski (f. 1962) er oprindeligt fra Polen. Han kom til Danmark i 1985 og debuterede i dansk sammenhæng i 1994 på Brøndums Folag med Siesta på Nørrebro (på dansk v. Janina Katz og Uffe Harder). Han har tidligere udgivet i alt 6 bøger i Danmark, 5 digtsamlinger og det store læsedrama Den ny koloni på B.Ø.K. i 2003. Endvidere er han blevet udgivet i Polen, Storbritannien og USA.

I hans digte væves humor og tragik sammen på ret uforudsigelige og vagt fremmedartede måder. Som eksildigter hører han ikke hjemme nogen steder, men er hjemme overalt i verden og i mange landes litteratur. Ofte er scenen i afsættet dansk og hverdagslig, men forandres hurtigt til noget andet med digter-jeg’ets forsøg på at bebo denne scene. Det for den danke læser velkendte, forvandles til noget eksotisk, ofte tilsat en god portion sort humor.

Digtene i bogen er skrevet på polsk, og den danske udgave er efterfølgende blevet til i et samarbejde med digteren Louise Rosengreen.

Gregorz Wróblewski: Cindys Vugge, digte, 56 s., kr. 150.
Bestilling og spørgsmål: oeverstekirurgiske@gmail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar