tirsdag den 6. september 2016

Double Fantasy med Christian Schmidt-Rasmussen og Sonja Lillebæk ChristensenFernisering d. 9. september  kl. 17.00 – 21.00
Udstillingen er åben fra d. 10. september til d. 9. oktober 2016
Åbningstider: torsdag til søndag kl. 13.00 – 17.00

Christian og Sonja er gift og bosiddende i Sydhavnen. De går dagligt morgentur med hunden Plet på Sydhavnstippen, en gammel losseplads. På disse ture diskuterer de gerne kunst, omgivelsernes forvandling og selvfølgelig verden i al bred almindelighed. Disse samtaler har Christian skrevet sammen til en lang gåtur, hvor årstiderne blander sig med hinanden, hvor lamaerne taler og raverne på Tippen spjætter til deres technomusik. Teksten er i et gratis hæfte på udstillingen.

Sonja viser en ca. 2,5x5m. forstørrelse af en akvarel af to mænd, en puddelhund i snor og en flok krager, der følger dem over en bro. Her er kragerne psykopompere, dem der hjælper de døde over til dødsriget.
Sonja viser også en video af grøn ektoplasma, en slimklat, der forsøges tæmmes efter mange års hærgen. Billedet er 4k knivskarpt og væggen bagved er slimklatgrøn. Tilsammen udgør de to værker en mystisk installation om overgange, om forvandling.

Christian viser en vægstor kollage af akvareller, der viser Den vågnende Pegasus og De Dansende Hjorte. Det er poesien, der vågner og ryster sine vinger, parat til at lette.
Christian viser også en håndfuld akvarelstudier af forårsblomster fra haven med f.eks. sætningen, vi føder solen.
Til plakaterne har Christian lavet en vision for Sydhavnen. Det er fotokollager baseret på hans egne fotografier. Som alle ægte visioner er det ikke op til den, der bliver ramt af visionen at fortolke den, så det overlader vi til dig.

Sonja og Christian viser også et fælles videoværk, som Sonja har redigeret. Det har udgangspunkt i Det Forsvundne Gastårn i udkanten af Valbyparken i Sydhavnen, som stadig findes i deres hoveder, hundrede meter højt, og som stadig er der, som et efterbillede, hver gang de kigger den vej det stod.

Udstillingen er støttet af Københavns Kommune.
Tak til Statens værksteder.


For mere information kontakt Sonja Lillebæk Christensen på tlf. 50 42 07 72 eller sonjalillebaek@hotmail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar