fredag den 17. februar 2017

Kanslibyrån og Aktionsarkivet på Sydhavn Station  Kære venner!

Jeg synes i skal komme og se den her udstilling på Udstillingsstedet Sydhavn Station, hvor jeg har inviteret den svenske kunstnerduo Kanslibyrån til at gøre lige præcis hvad de finder bedst, i både plakaterne på stationen samt i udstillingsrummet i det gamle billetkontor.

Kanslibyrån, som direkte oversat betyder noget a’ la ”kontorbureauet”, arbejder med en form for aktivisme hvor hverdagen, kontoret forvaltningen bliver scene for forskellige underspillede, overspillede og alvorsundergravende initiativer.

De skriver om sig selv at de “forsøger at finde steder hvor modstand er muligt” og til udstillingen på Sydhavn station vil de yde denne modstand ved at gennemføre en række nye aktioner til fra deres omfattende “aktionsarkiv”. Aktionsarkivet er et stadigt voksende arkiv af aktioner som Kanslibyrån løbende indskriver, gennemfører og arkiverer. Det kan være forskellige handlinger såsom “at gå hvor der ikke er skovlet sne”, “at bære mælkeskæg” og “at lave te i kaffen ”, men det kan også være “at gå på række”, eller “at demonstrere for nej”. De skriver selv om arkivet at det er en samling der “afsøger situationer som udmærker sig ved at være noget andet end normale” og at “underspillethed og ydmyghed er vigtige kvaliteter”.

Aktionsarkivet påbegyndtes i Umeå november 2007, og består indtil videre af 443 gennemførte aktioner, og til udstillingen på Sydhavn Station vil Kanslibyrån både præsentere allerede udførte aktioner, samt sætte flueben ved 30-40 nye aktioner.

Jeg håber at i kan komme og være med til åbningen d. 10. Februar 2017 kl. 17-21

Hvis ikke i kan komme den dag, er der åbent på udstillingsstedet 11. Februar – 12. Marts.
Åbningstiderne er Torsdag – Søndag kl. 13-17.

Mange Hilsner

Ulla Hvejsel


Se mere om Kanslybyrån på: 
http://www.kanslibyran.se


Udstillingen er blevet til med støtte fra 
#statenskunstfond , #danishartsfoundation
og Områdefornyelse Sydhavnen 


Image may contain: one or more people

Image may contain: 1 person

Ingen kommentarer:

Send en kommentar