fredag den 7. juli 2017

NYT VÆRK AF METTE VANGSGAARD I BILLBOARDET PÅ SYDHAVN STATION


Havet af Mette Vangsgaard

Velkommen til åbning på en ny billboard-udstilling under jernbaneoverskæringen fredag den 7. juli, kl. 17-21 på Udstillingsstedet Sydhavn Station med billedkunstneren, Mette Vangsgaard.

Charles Svejstrup Madsens statue, Fiskerkone, der gæster Sydhavn Station for en periode, får i den kommende sommerperiode selskab af billboard-værket, Havet, af Mette Vangsgaard.

Mette har malet en akvarel / gouache på papir og forstørret den op i 240x240cm. Maleriet er af en Doughnuts badering og en dunk som driver rundt i havet. Baderingen og dunken støder lige om lidt ind i plastikøen i mellem Hawaii og Californien. En ø der er 23 gange større end Danmark. 

Siden juli 2015 har Charles Svejstrup Madsens statue, Fiskerkone fra Gl. Strand, gæstet Sydhavn Station. Under besøget bliver statuen akkompagneret af et billboard, hvori man vil opleve en række skiftende udstillinger arrangeret af Udstillingsstedet Sydhavn Station.  

Fiskerkonen blev oprindelig opstillet i 1940 på Gl. Strand til ære for det møjsommelige arbejde, som fiskerkonerne udførte på stedet. I forbindelse med Metrobyggeriet var statuen dog blevet sendt til opmagasinering, men på foranledning af Udstillingsstedet Sydhavn Station er den nu atter kommet frem i lyset, alt imens byggeriet står på.

Værket kan ses fra 7. juli – 9. august, 2017. Åben alle ugens dage 24/7.

Fernisering: Fredag den 7. juli, kl. 17-21, hvor der foruden billboardet vil være åbning af sommerplakatudstillingen, Still-leben, af Karen Petersen i velkomsthallen på Sydhavn Station. Udstillingslokalet holder sommerlukket og er tomt for kunst men vi sætter en plade på, og øl på køl.
Alle er velkommen!

For flere informationer kontakt sonjalillebaek@hotmail.com / 50 42 07 72.Ingen kommentarer:

Send en kommentar