lørdag den 9. december 2017

Nyt Billboard på Sydhavn Station


Velkommen til åbning af ny billboard-udstilling under jernbaneoverskæringen på Udstillingsstedet Sydhavn Station. Charles Svejstrup Madsens statue, Fiskerkone, der gæster Sydhavn Station for en periode, får i den kommende tid selskab af en række kunstnere, som har søgt om at udstille i billboard-rammen ifm. et Open Call i efteråret 2017. Den anden udstiller i rækken er Trine Kristensen, som viser værket The Great Escape (Captain’s Log).                                                                                

The Great Escape (Captain’s Log) består af et metallisk, blåt foliejersey, hvori der med et strygejern er strøget et system af linjer.

Værket tager afsæt i den tragiske fortælling om den engelske amatørsejler og forretningsmand, Donald Crowhurst, som i 1969 deltog i en kapsejlads om den hurtigste non-stop verdensomsejling for amatører. Tidligt i konkurrencen måtte Crowhurst dog indse, at han ikke kunne begå sig i konkurrencen, men i stedet for at forlade løbet, valgte han at rapportere om falske positioner i håbet om, at han stadig kunne vinde sejladsen og den store pengepræmie, som skulle redde hans konkursramte forretning. Denne beslutning endte dog med at blive katastrofal for Crowhurst, da han aldrig blev fundet, men man fandt i stedet den forladte båd med hans logbog med falske optegnelser, vanvittige visioner og eksistentielle overvejelser om meningen med livet.

De strøgne linjer i The Great Escape (Captain’s Log) danner retninger i stoffet, som var de hældninger i et koordinatsystem. De er synlige og meningsfulde for en stund, men på sigt vil de måske også forsvinde

Åbning: Søndag den 17. december, kl. 13-17 med gløgg og æbleskiver. Foruden billboardet er der åbning på en ny plakatudstilling af Søren Krag i stationsforhallen og finissage på gruppeudstillingen, FORSVINDINGSPUNKT, som er kurateret af Jens Axel Beck.

Billboardet kan ses 24/7 frem til den 10. januar 2018.
Udstillingsrækken er støttet af Statens Kunstfond

Trine Kristensen arbejder med forskellige materialer og er optaget af, hvordan objekter og flader skaber rum. Især fladens skulpturelle egenskaber interesserer hende og de fortællinger og konflikter, der opstår gennem ganske enkle bearbejdninger af materialet. Trine er uddannet ved Glasgow School of Art (2000-2004). Siden 2017 er hun medlem af det kunstnerdrevne udstillingssted OK Corral på Frederiksberg. Hun har tidligere været bosat i Berlin (2005-2013), hvor hun blandt andet etablerede to kunstnerdrevne udstillingsrum og kuraterede en række udstillinger. Bor og arbejder siden 2014 i København. For flere informationer, besøg venligst: www.trinebork.com

Kontakt: heidihovepedersen@gmail.com / tlf. 30428727

Ingen kommentarer:

Send en kommentar