torsdag den 11. januar 2018

Fragmenterede forbindelser

af Helene Vestergaard, Malou da Cunha Bang og Anders Christian Eriksen

Fernisering fredag d. 12. januar kl. 17 - 21
Åben 13. januar - 11. februar
Tors - søn kl. 13 - 17
Gennem grafik, maleri og collage arbejder de tre kunstnere med hvordan, vi skaber mening og forbindelser imellem ting, der tilsyneladende virker usammenhængende og uforløst. Helene, Malou og Anders forsøger at skabe nye muligheder for læsninger og forståelser ved at forvandle billeder - tage dem ud fra en sammenhæng og se hvad de kan i de nye, lettere påtvungne sammenhænge, isolerede eller i selskab med andre fragmenter. Dette er en undersøgelse af den måde, vi opfatter på, når vi leder efter gentagelser, genkendeligheder og sammenhænge.

Helenes oliemalerier tager udgangspunkt i en billeddagbog fra en hverdag på internettet, sociale medier, fra bøger og magasiner. Heri findes kategorier som kvindeportrætter, landskab, interiør og underkategorier som kunstigt lys, paint porn og vortexlove. Helene bruger oliemaleriet til at behandle de billeder, vi deler med hinanden, hvis brugerskabte titler sætter vidt forskellige motiver ind under samme hashtag.

Malou fokuserer i sine tryk på at skabe ubehagelige og udefinerbare stemninger. Temaer som skyld og skam er gennemgående. Hun interesserer sig for hvordan værdier, kategorier, og undertrykkelse er skabt og implementeret i forskellige fysiske steder; en slags narrativ logik hvor fortællinger former institutioner, der påståes at være neutrale og objektive.

I Anders’ malerier og collage arbejder han med afsæt i tilstande som eksistentiel fremmedgørelse og meningsløshed. Han arbejder tit ud fra ideen om at værkerne eksisterer i et hverken/eller sted. At de balancerer mellem mening og nonsens. Det figurative og det abstrakte. Det praktiske og det uhåndgribelige. Et sted hvor at alting er muligt og uopnåeligt på én og samme tid. Nærmest som om værkerne er faret vild i sig selv og nu famler i blinde efter en retning.

Vi glæder os til at se jer og alle er velkomne!

Fredag d. 12. januar er der desuden fernisering på Vask Min Pels af Sarah McNulty i billboardet udenfor ved fiskerkonen fra Gammel Strand, samt lyd- og videokoncert af Steffen Levring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar