mandag den 19. marts 2018

Havn af Elsebeth Norrie

Nu åbner den femte og sidste billboard-udstilling på Sydhavn Station i forbindelse med vores Open Call fra efteråret 2017 

Fernisering fredag d. 23. marts kl. 17-21
Billboardet kan ses døgnet rundt fra d. 23. marts til d. 25. april
i billboardet under togbroen ved Sydhavn Station


Havn er en hilsen til Fiskerkonen fra Gl. Strand og hendes møjsommelige arbejdsliv. Elsebeth beskriver, med et akvareludsnit, fiskerkonens hverdags-omgivelser, som de ville se ud i vor tid; et hegn, fiskekasser og industribelysning på en vinterdag.

Elsebeth Norrie er født i 1952, og har siden 1976 boet i Nivå, et område hvis landskaber har været et vigtigt materiale og en stor inspiration til hendes akvareller gennem tiden. Elsebeths landskaber er vilde. Hun tilbringer lang tid på stedet foran motivet, hun fotograferer det, hun indoptager det på en måde, så man kan sige at billedet er en gensansning af landskabet. Hendes akvareller lægger sig oven på de landskaber de kommer af, og giver det banale storhed og strenghed. Elsebeths akvareller er stiliseringer i stil med Hokusais træsnit. De søger at sammensmelte dét, der ses, med øjet, der ser. Og så er de vanvittigt smukke!

D. 23. marts er der desuden fernisering på "Nu-, for- og fremtids fortællinger" af Bedwyr Williams fra Wales.

Siden juli 2015 har Charles Svejstrup Madsens statue, Fiskerkonen fra Gl. Strand, gæstet Sydhavn Station. Under besøget bliver statuen akkompagneret af et billboard, hvori man vil opleve en række skiftende udstillinger. Fiskerkonen blev oprindeligt opstillet i 1940 på Gl. Strand til ære for det møjsommelige arbejde, som fiskerkonerne udførte på stedet. I forbindelse med metrobyggeriet var hun dog blevet sendt til opmagasinering, men på foranledning af Udstillingsstedet Sydhavn Station er hun atter kommet frem i lyset, alt imens byggeriet står på.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond

Ingen kommentarer:

Send en kommentar