søndag den 22. april 2018

HOVEDLØS eller ubestemt maleri, kollage og objekt
– en soloudstilling af Camilla Rasborg


Se billeder fra udstillingen længere nede...udstillingen fortsætter til 27. majFernisering fredag d. 27. april 2018 kl. 17 - 21
Daglige åbningstider: 28. april - 27. maj, torsdag-søndag kl. 13 - 17

Midt i 1990´erne lagde jeg maleriet på hylden. Maleri og tegning havde ellers været min store passion og det jeg troede skulle bane vejen for at blive kunstner, som jeg gerne ville være. Men idet jeg begyndte på kunstskoler, forskoler til akademiet, syntes maleriet pludselig alt for snævert i sin form til det jeg ville sige med min kunst.Nu har skuden taget en lille drejning, veget væk fra noget der igen var blevet for snævert. Jeg har taget maleriet op igen, som man siger. Egentlig ikke noget som jeg har bestemt mig til, at ville male igen, men det har sneget sig ind i mine værker de sidste par år, proportionalt med at værkerne er blevet mindre idebaserede og mere spontant opstået. Så på denne udstilling kan I se maleri blandet med collager i plakatfrisen i stationens forhal. Værkerne er udført som automatmaleri i akvarel, goache og akryl på papir, pap og masonitplade fra gamle rammer jeg har fundet eller haft liggende. Deres spor af tid har jeg bygget videre på med fundne pålimede genstande, som indgår i collagerne. Så der er bygget videre på noget der allerede har været, og hvad der derudover skulle ske i værkerne har ikke ligget fast. Og de forestiller ikke noget. En slags landskab dukker måske frem, en figur der minder om noget fra virkeligheden, men for det meste ligner det ikke noget jeg genkender. De er løsrevne figurer og former opstået ved at jeg har sat mig ned og er gået i gang, og forsøgt at ignorere skruplerne derved. Så bortset fra det sidste, som jeg ikke gjorde mig bekymringer om dengang, minder det på mange måder om hvor jeg slap maleriet. En måde at være i verden på, eller nærmere i en anden verden – at sidde på et slidt gulvtæppe i et kælderværelse i en lille by og male, søgende og med en tro på at kunne udtrykke en tilstand af inderlighed gennem kunsten, en fri tilgang gennem en bevidsthedsstrøm. Det var dengang og nu er nu.

Velkommen til udstilling på Sydhavn Station.

Samme dag holdes der fernisering på Mads Juels værk Sö i billboardet, som kan ses døgnet rundt under S-togsbanen ved Sydhavn Station frem til 30. maj 2018.

Tak til Statens Kunstfond for støtte til plakatfrise og billboard.

Udstillingsstedet Sydhavn Station
Ernst Kapers Vej 1
2450 København SV.
Mail: sydhavnstation@gmail.com
Web: www.sydhavnstation.info
Mobil: Camilla Rasborg 26 13 29 82
Ingen kommentarer:

Send en kommentar