onsdag den 11. juli 2018

PARABOLA —— en billboard udstilling af Julie Falk

PARABOLA er et skulpturelt billboard, bestående af store parabler støbt i akryl. Med

samme geometriske forudsætninger som parabolen, kan de fokusere og guide simultant indkommende stråler og bølger som lyd, lys og energi.

Julie Falks praksis er drevet af en materiel nysgerrighed og taktil sensibilitet, der anvender sig af skulpturelle traditioner, samt idéer fra science fiction og objektorienteret ontologi til at undersøge relationer mellem mennesker, ting og materialer omkring os. Værket til Sydhavn Station kan forstås som et værktøj og samarbejdspartner, der forlænger hendes mulighedsrum. Et arbejde, der søger at udviske grænserne for hvornår en krop slutter og skulpturen starter. Det er en interessere i cyborgen som form, der i kombination af det menneskelige og det maskinelle afviser rigide grænser, som separerer mennesket fra ekstern natur og maskiner. En metode, der undersøger hvordan vi kan udvikle og tænke andre former for sameksistens i en hybrid økologi - hvor kroppen ikke kun forstås som den menneskelige figur, men snarere som, at der er hjerte i alt.

I 2015 udlånets Fiskerkonen, Charles Svejstrup Madsens statue fra Gl. Strand, til Sydhavn Station og skaber, for en periode, en grobund, for en række skiftende udstillinger. Et billboard for midlertidig kunst.
Det vil være den sidste udstilling i selvskab af Fiskerkonen, da hun under udstillingen flyttes tilbage til sin oprindelige plads på Gl. Strand.

Julie Falk, f. 1991. Uddannet ved Konsthögskolan i Malmö. Bor og arbejder i København og Malmö. Julie Falk er en del af Udstillingsstedet Sydhavn Station siden februar 2018.

Billboard-udstillingerne er støttet af Statens Kunstfond.

For yderlig info kontakt Julie Falk på 30293684

Samme dag åbner sommer-udstillingen Wagamummy’s af James Sturkey i de 15 plakater i forhallen på Sydhavn Station. Udstillingen køre frem til d. 8. august 2018.

Udstillingsrummet på Sydhavn Station holder sommerlukket. Åbner igen d. 10 august.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar