fredag den 10. august 2018


Painter’s Feed, soloudstilling af Helene Vestergaard på Sydhavn Station

fotos af udstillingen vises efter teksten

Fernisering fredag d. 10. august kl. 17-21
Udstillingsstedets åbningstider: torsdag-søndag kl. 13-17 i perioden
d. 11. august - d. 9. september


På udstillingen Painter’s Feed’ på Sydhavn Station viser jeg collagemalerier lavet ud fra forlæg, der er indsamlet fra den daglige strøm af billeder: feeds på sociale medier, artikler, webshops, bøger og magasiner. Denne type billeder sammenstiller jeg og gengiver i olie på lærred, men jeg bruger derudover også flere materialer kendt fra hjemmet, bl.a. boligtekstiler, vinyl og linoleum.

Jeg udplukker motiver, som jeg finder ambivalente og hjemløse, og udvælgelsen er baseret på billedernes ‘unheimliche’ effekter. Det kan have noget at gøre med en uklar skillelinje mellem det fiktive og det reelle i billedet. Dette er en effekt, der ofte opstår, da mange motiver, tilsyneladende fra en genkendelig virkelighed, synes kunstige, opstillede, og opsigtsvækkende.

I mit værksted bliver motiverne transformeret gennem mine materialer til noget velkendt. De får i noget tid lov til at rejse gennem forskellige medier, filtre og farver, en proces der minder meget om den billedredigering, der foregår hos alle, der kommunikerer i digitale billeder i dag.
En kollektiv forestillingsevne bliver delt med en subjektiv - og helt konkret bliver psykologiske og mekaniske projektioner blandet i den kreative proces. Til slut bliver de rejsende billeder midlertidigt givet et hjem, dog uden en fikseret identitet.


I plakatstanderne hænger print af SET serien. Dette projekt er inspireret af kortspillet af samme navn. Serien fokuserer på genkendelse af mønstre og forbindelser mellem disse. Især understreges baggrundens rolle som kontekst for tegn.

Tak til Statens Kunstfond for støtte til plakatfrise og billboard.

Kontakt: Helene Vestergaard
Mail: sydhavnstation@gmail.com
Hjemmeside: www.helenevestergaard.com
Telefon: +45 24627959


Ingen kommentarer:

Send en kommentar