søndag den 9. september 2018Inden døre

Jessie Harris (UK) og Louise Bonde-Hansen (DK)


Fernisering fredag d. 14. september kl. 17-21

15. september - d. 14. oktober 2018
åbent torsdag-søndag kl. 13-17


Udstillingen Inden døre  er en installatorisk helhed, der kredser om idéen om boligen og dens forskellige funktioner, som i Jessie Harris' værk Hosting Well in Hard Spaces (en god vært i hårde rum) – en form for stiliseret køkkenø, der peger mod hjemmets performative karakter når værten underholder sine gæster. Boligen fungerer også som en form for helle, hvor man kan skærme sig og omgive sig med ting man holder af. Louise Bonde-Hansen's værk Pesce, en samling af sæber støbt som fisk, er lavet ud fra en tidlig erindring om skønhed: et lille rindende vandfald med gyldne fisk placeret i hjørnet af en italiensk restaurant. Fiskene bliver således bærer af et minde, der skaber en vis fortrøstningsfuldhed og tryghed.
En diskret forvrængning af tid præger udstillingen: der er genstande der peger mod tidligere handlinger, noget savnet og noget der endnu ikke har fundet sted. Nogle af objekterne har endnu ikke fundet deres plads, store collager støtter sig til væggen, mens en ophobninger af ting hviler på de forskellige vandrette flader: vaser og beholdere, take away bøtter, udklip i papir og stof - ting der endnu ikke er blevet færdiggjort eller rydtet op. Samtidig er der spor af allerede overståede hændelser: en pøl på gulvet, pletter og slitage på køkkenbordet, gamle ting du ikke nænner at skille dig af med, en duft der vækker minder om noget, du ikke får igen.I plakatstanderne i ankomsthallen udstilles plakatserien Minestrone, kunstnernes løbende korrespondance i form af billeder: fotokopier fra indretnings- og kogebøger, stills fra film og tv, billeder fundet i googles billedsearch, historiske madblogs og billeder fra deres telefoner. Titlen stammer fra den italienske suppe, der ikke har nogen fast opskrift men tillader at man kan bruge hvad man nu har liggende og hvori alle ingredienser samles i et sammensurium.

Louise Bonde-Hansen viser også Interiør (Vindue) på 4 plakater. Louise arbejder ofte med en længsel efter et tilflugtssted, hvor man kan finde hvile og glemme livet udenfor. Ved motivets gentagelse i de 4 plakater får det statiske billede en følelse af tidslighed som en sekvens af film frames.

Samme dag holdes der fernisering Helene Vestergaards billboard værk Kvinde med granatæble, som kan ses døgnet rundt under S-togsbanen ved Sydhavn Station frem til 18. oktober 2018.Tak til Statens Kunstfond for støtte til plakatfrise og billboard.Kontakt: Louise Bonde-Hansen

Mail: sydhavnstation@gmail.com

Hjemmeside: louisebondehansen.com

Telefon:+45 26330613

Ingen kommentarer:

Send en kommentar