søndag den 10. februar 2019

Manifestationer af Malou da Cunha Bang

Fernisering fredag den 15 februar 2019 kl. 17-21


Udstillingen er åben torsdag-søndag kl. 13-17 

i perioden 16 februar - 17 marts 2019. 


I udstillingen 'Manifestationer' ledsages betragteren på en vandring gennem offentlige (og private) rum og landskaber, hvor ingen rigtig hører hjemme. Karaktererne i billederne er turister i alle- og ingenmandsland, hvor de genopfører kunstnerens egne oplevelser og erindringer i en vekslen mellem nysgerrighed og opgivenhed i hjemløse omgivelser. Der er en omsorg imellem karakterne, som balancerer på grænsen til omklamring. Et kram for den ene opleves som et kvælertag for den anden. En kærlig gestus bliver anmassende og en byrde.  

Motiverne er aktive rekonstruktioner af perceptioner og minder, knyttet til tidligere påvirkninger og oplevelser. Disse mentale aftryk manifesterer sig i værkerne fra en blanding af faktiske begivenheder, subjektive følelser og indre billeder - Minder der er flydende, i bevægelse og konstant forandring mellem klarhed og usikkerhed, hvor forståelsen holdes lige uden for rækkevide. 

Udstillingens værker er komponeret ud fra filmisk materiale, som igennem trykmediet  fastfryser en række momenter, der indkapsler essensen af situationen. Levende bevægelser, der fikseres i et blivende nu. Det er ikke nødvendigvis selve bevægelsen som skaber spænding, men bevægelsens intentioner og konsekvenser. Oversættelsen fra video til tryk fastholder karakternes handlinger, og udstrækker de ubehagelige, akavede eller uforståelige situationer i en permanent fastholdelse af et levet øjeblik.

I plakatstanderne i ankomsthallen udstilles plakatserien, Manifestation, som er et stillbillede fra det filmiske materiale, de grafiske tryk i udstillingen også har taget udgangspunkt i.
Plakatfrisen kan ses døgnet rundt frem til den 21. marts

Samme dag holdes der fernisering på Louise Bonde Hansens billboard værk 'Et rum til liljer', som kan ses døgnet rundt under jernbanebroen ved Sydhavn Station frem til 21. marts

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Københavns Kommune billedkunstudvalg.
Plakatfrisen og Billboardet er støttet af Statens Kunstfond.
Kontakt: Malou da Cunha Bang
Mail: malou.bang@hotmail.com
Web: www.maloudacunhabang.com Ingen kommentarer:

Send en kommentar